WPLounge
WordPress Meetup Leiden WPLounge
Home » WordPress Algemeen » WordPress Meetups Leiden

WordPress Meetups Leiden

Sinds begin dit jaar is er in Leiden – net als in veel andere steden – een WordPress Meetup. De Leidse meetup wordt georganiseerd door Monique van BOE!Media en Rian van Level Level. Een geweldig intitiatief waar we bij WPLounge – ook in Leiden gevestigd – natuurlijk erg blij mee zijn!

Affiliate disclaimer:
In onze artikelen en op onze pagina's staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop doet, ontvangen wij een (meestal kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten. Klik hier voor meer informatie.

WordPress Meetup Leiden 4: 12 december 2018

Zo’n 30 geïnteresseerden bezochten de Meetup van 12 december, wederom georganiseerd in AREA071. Zij hebben die avond naar 2 interessante sprekers kunnen luisteren.

Niels Pilon van Fris Online gaf een presentatie over de Advanced Custom Fields plugin. Advanced Custom Fields is een plugin die je helpt om de content van je website eenvoudig te beheren zonder technische kennis nodig te hebben. Daarnaast is het een onmisbare plugin voor WordPress developers die meer uit hun (custom) thema willen halen.

TIP VAN WPLOUNGE
Divi theme & Divi Builder
Bij Elegant Themes ontvang je meer dan
85 premium WordPress themes (waaronder Divi!) voor maar 89 dollar!

Bekijk de themes »»
Lees meer over Divi.

Peter van Grieken (http://frozenrockets.nl/) won afgelopen zaterdag tijdens WordCamp US de Automattic Design Award voor best site. Samen met een team van freelancers maakte hij voor KIT (Nederlands Tropeninstituut) een nieuwe website in WordPress. Hij vertelde o.a.hoe vanuit het principe van Inclusive Design de website zo toegankelijk mogelijk is gemaakt, ook voor mensen met een beperking.

Peter van Grieken presentatie KIT website en Inclusive Design

WordPress Meetup Leiden 3: 18 september 2018

In september vond de derde editie van de WordPress Meetup Leiden plaats en sponsorenden wij behalve de borrel ook de locatie. Deze meetup werd gehouden bij AREA071 in Leiderdorp, waar zich ook het kantoor van WPLounge bevindt. Het auditorium biedt plaats voor 65 mensen en in september werden er twee talks gehouden worden. Marleen de Korver ging spreken over lead generation en Wouter Postma (van WPLounge) hield een praatje over A/B-testing.

WordPress Meetup Leiden 2: 17 april 2018

Tijdens deze editie sprak Monique over Gutenberg, de nieuwe Editor van WordPress die vanaf WordPress 5.0 de huidige editor zal vervangen. De demo van Monique was vergelijkbaar met haar presentatie bij WordCamp Rotterdam, maar dit keer helaas zonder Lee Towers ;-). Daarnaast hield Michiel Quellhorst van Miinco een praatje over Laravel en hoe hij WordPress themes maakt. Zijn praatje was voor een aantal deelnemers misschien te technisch, maar wij vonden het erg interessant!

Waarom naar een meetup?

WordPress Meetups zijn relatief kleinschalige en lokale events, zeker vergeleken met WordCamps. Het leuke van een meetup is dat er heel veel verschillende WordPress-gebruikers langskomen. Zo spreken wij bij meetups regelmatig mensen die letterlijk net begonnen zijn met WordPress, maar komen we ook doorgewinterde leden van de Nederlandse WordPress community tegen. Ben je een absolute leek op het gebied van WordPress? Dan moet je juist naar een meetup komen!

Leer iets nieuws

Bij een meetup worden talks gehouden, maar niet alleen over WordPress. De talks gaan natuurlijk vaak over WordPress, maar ook over andere onderwerpen die voor jou als website-eigenaar relevant zijn. Bij de meetup in september wordt bijvoorbeeld gesproken over lead generation: hoe haal je meer bezoekers naar je website? Het heeft niet direct te maken met WordPress, maar is zeker relevant voor jou als WordPress-gebruiker.

Ook als een talk gaat over iets waar je al genoeg van denkt te weten, kan het interessant zijn om te zien welke tools en software anderen gebruiken. Zo zag ik tijdens de vorige meetup voor het eerst het programma “Local” van Flywheel. Deze tool gebruik ik nu vrijwel dagelijks.

Ontmoet andere WordPress-gebruikers

Zelfs als de talks bij een WordPress meetup jou niet per se enorm interesseren, kan het nog steeds erg nuttig zijn om er eens een te bezoeken. Je komt andere WordPress-gebruikers tegen (misschien kunnen jullie nog iets voor elkaar betekenen?) en vaak is er ook nog een (gesponsorde) borrel.

Je kunt je aanmelden voor de Leidse WordPress Meetup via Meetup.com.

Beoordeel dit artikel

Roger.Overdevest

Roger is een SEO specialist met veel passie voor WordPress

Reageer